Haller Kert, irodaház

Budapest IX., Haller utca / Soroksári út sarok koncepcióterv, pályázati terv

tervezés éve: 2004
bruttó beépített terület: 63.000 m2
építtető: AIG LINCOLN

A nagyméretű irodaházat hat - egymással üvegezett nyaktagokkal összekötött - szárnyból szerkesztettük a helyszín és a csatlakozó épület geometriai adottságait figyelembe véve. A Soroksári út és a Haller utcai találkozásánál a nagyobb szögfordulás miatt kialakuló üveghasáb a főbejáratot egyértelműen kijelöli. A tömegelemeket összekötő üvegdobozok az épület négy ütemének bejáratait is tartalmazzák, amelyekben a belső, függőkertszerű zöldre néző homlokzatok is teljes értékűen használhatóak, nincsenek zárt, sötét területek. Az emeletek elrendezése olyan, hogy szintenként akár 12 önálló bérlő is elképzelhető, míg igény esetén a hat épülettömeg vertikálisan használva, egymástól függetlenül is bérbe adható, de az alaprajz lehetővé teszi a szintenkénti akár egy bérlő fogadását is.
A terv a 2004 szeptemberében lebonyolított meghívásos tervpályázatra készült és megosztott II. díjat nyert. A pályázati eredményét illetően így is elégedettek vagyunk, mert olyan rangos mezőnyben értük el, mint például az Építész Stúdió, az Eric van Egeraat Iroda, a Budai Építész Műhely vagy a Finta Stúdió. Az épület az óta a Kertész Építészstúdió tervezésében valósult meg.