Újabb elismerés a Kőbányai Ügyfélközpontnak

2018. 11. 15.

2018. november 15-én került megrendezésre a Budapesti Építészeti Nívódíj pályázat eredményhirdetése és díjátadója a Fugában.  A pályázat célja, hogy elősegítse az új értékek teremtését, a hagyományos értékek megőrzését, valamint az építészeti és környezeti kultúra fejlődését. A pályázat kiemelt feladata, hogy elismerje és megismertesse a városképet formáló építészeti alkotásokat, bemutassa az igényesen megtervezett és létrejött alkotásokban résztvevők példaértékű együttműködését a további magas színvonalú, innovatív beruházások ösztönzése érdekében.

A fővárosi önkormányzat és a Budapesti Építész Kamara közös díját idén két ház nyerte el, miáltal a Vikár és Lukács Építészstúdió által tervezett Kőbányai Ügyfélszolgálati Központ újabb elismerést zsebelt be. 

"Több szempontból is példaadó épület. Modern, nyitott tereivel az átlátható, tiszta működést, a szolgáltató hivatal képét elénk vetítve válik az ügyfélbarátság térbeli manifesztumává. A tervezők merték vállalni a legkézenfekvőbb megoldásokat, kerülve minden fölösleges téri komplikációt és lenyesegetve a sallangokat: minden igényre pontos és kielégítő választ adtak. Az eklektikus saroképület bővítésével létrejövő együttes be akar – és tud is – integrálódni a várostestbe, ugyanakkor úgy egészíti ki a hagyományos kőbányai utcaképet, hogy egy pillanatig sem hagy kétséget keletkezésének koráról. Az architektúra abszolút mai, a szépen felújított eklektikus homlokzatok között az új épületrész arányaival, a részletek léptékével, anyaghasználatával a szomszédok méltó társává válik, és nem harsogja túl őket. Úgy állnak egymás mellett, mint jól nevelt, udvarias fiatalok az életvidám nyugdíjasok között. A téri lehetőségekhez és a feladatokhoz egyedileg tervezett berendezés színkódokkal is orientálja a használót. A ma még fiatal belső kert látványa, ahol csak lehet, megjelenik az irodákban. A régi épület különleges értéke, a boltozott pince is megtisztítva, gondosan rendbe téve várja, hogy megjelenéséhez méltó szerepét meglelje. Talán a kerti homlokzat kivitelezésében fedezhető fel némi bizonytalanság, de ezt az épület értékei láttán az ember örömmel megbocsájtja. A bővítés és a városképi illeszkedés példaszerű, az ellentétekre épülő harmónia tökéletes." 

forrás: Budapest Építészeti Nívódíja

XX. Magyar FIABCI Ingatlanfejlesztési Nívódíj

2018. 10. 30.

A Nemzetközi Ingatlanszövetség, a párizsi székhelyű FIABCI minden évben megrendezi a Nemzetközi Ingatlanfejlesztési Nívódíj Pályázatot (FIABCI World Prix d’Excellence), amelynek célja a legsikeresebb ingatlanfejlesztések kiválasztása és elismerése. 

Idén került megrendezésre a XX. FIABCI pályázat, melynek eredményeképpen a Vikár és Lukács Építész Stúdió által tervezett Graphisoft Park "N" épülete újabb elismerést szerzett, az összes pályamű között III., valamint "Iroda" kategóriában I. helyezéssel zárt - valamint a BREEAM rendszer "VERY GOOD" értékelését kapta. A 2017-ben átadott épület beruházója és építtetője a Graphisoft Park Ingatlanfejlesztő Kft., több információ az épületről elérhető itt

"A Graphishoft Park új N épülete sikeresen mutatja be Budapest nagy kiterjedésű barnamezős övezetének további fejlődési lehetőségeit, potenciálját. Az N épület tömegtagolása alkalmazkodott a Park léptékéhez, a szomszédos épületekhez és egyben arcot is mutatott a város felőli érkezés számára úgy, hogy az N épület és a leendő fogadó épület között a Park látványa kifelé megnyíljon, kitáruljon. A fejlesztés a BREEAM minősítő rendszer "VERY GOOD" értékével rendelkezik."

forrás, valamint további díjazott munkák:
FIABCI kiadvány

Pro Architectura díjat nyert a Kőbányai Ügyfélközpont

2018. 10. 24.

A magyar építészeti kultúra népszerűsítésében és a minőségi épített környezet létrehozásában elért kiemelkedő eredményükért tízen vehettek át miniszteri elismerésként a Pro Architectura díjat az Országházban, 2018. október 24.-én. 

Idén a tavalyi évhez hasonlóan öt kategóriában, tíz Pro Architectura díj került átadásra. Az elismerésben részesülők Tuzson Bence közszolgálatért felelős államtitkártól vehették át a Pro Architectura díjakat.
Építészeti alkotás kategóriában a Vikár András, Lukács István és Gál Árpád által tervezett 'Kőbányai Ügyfélszolgálati Központ' nyerte el az elismerést. 

" A beruházás célja egy új, korszerű önkormányzati épület kialakítása volt. A fővárosban a kőbányai Szent László tér és az Állomás utca sarkán álló szép, kis századfordulós épület mellett, az Állomás utcára néző foghíjtelek beépítésével egy új szárnyat illesztettek a meglévők mellé, így egy helyre kerülhettek az ügyfélszolgálati irodák és a mai igényeket kielégítő új önkormányzati ügyfélszolgálati irodák. Mindkét épületrészben nagy megnyitásokat, áttekinthető tereket, osztályonként eltérő színű bútorokat, falakat és pultrendszereket helyeztek el. "

forrás, valamint a további díjazott munkák:
 Pro Architectura

Legújabb épületünk a Graphisoft Parkban

2017. 05. 01.

 
    Budapest III., Záhony utca 7., Graphisoft Park
  tervezés éve: 2014-2016
  építés éve: 2016-2017
  bruttó épített terület: 17.290 m2
  építtető: Graphisoft Park Ingatlanfejlesztő Kft.

 

Új ügyfélközpont Kőbányán

2017. 03. 09.

     Budapest X., Állomás utca 26.
  tervezés éve: 2014-2015
  építés éve: 2016-2017
  tervezéssel érintett bruttó terület: 1.800 m2
  megbízó: Budapest X., Kőbányai Önkormányzat