Balatonalmádi, E-On üdülő és yachtkikötő

Balatonalmádi, Véghelyi Dezső utca 1-3.

vázlatterv
tervezés éve: 2009
bruttó terület: 3.290 m2

Az építtető a nyaralóházakat és yachtklubot tartalmazó üdülőközpontjának felújítását illetve bővítését tervezette meg velünk, két változatban. Egyikben a régi épületek egy része megmaradt és felújításra került a másikban minden épület új építésű. A bemutatott képek mindkét változatból felvillantanak elképzeléseket.
A felújítással kombinált változatban hagyományosabban, a meglévőeket jobban integráló építészeti kezelést alkalmaztunk, magas tetős idomokkal. Itt természetesen számolnunk kellett a már kialakult viszonyok kötöttségeivel is.
A teljesen új épületekkel tervezett változatban az üdülő beépítési rendszerét is újra gondolhattuk, a szükséges funkciókkal jobban kiegészíthettük, üzemeltetését korszerű elvek alapján megújítottuk. Az újonnan létesített tömegek a partra jellegében merőlegesen állnak, míg a homlokzatok kismértékű irányváltásai lehetővé teszik a fő üdülőegységek minél jobb kilátását a tó irányába. A vendéglátó-oktatási épületet a vízpart és a kikötő felé megnyílóan terveztük, amelyben az emeleten nagyméretű terasszal rendelkező multifunkcionális terem is létesül.
A telken jelentős, intenzíven gondozott zöldfelületet terveztünk a meglévő értékes faállomány megtartásával, sportpályákkal a part felőli sávban. Az új épületeken korszerű szerkezeteket és anyagokat alkalmaztunk, így különböző megjelenésű üvegfelületeket és fa hatású és színes, táblás homlokzati burkoló elemeket.