Hotel Casati

Budapest VI., Dessewffy utca 14.

koncepcióterv - meghívásos versenyterv
tervezés éve: 2016
bruttó épített terület: 2.800 m2
megbízó: Hotel Pest Kft.

Az Opera környékének gyorsan fejlődő vonzáskörzetében lévő keskeny, a szomszédok által is szűken beépített foghíj telek komoly kihívást jelentett az új, 4 csillagos Casati hotel optimális elhelyezése során. Célunk az volt, hogy több egyedi karakterű, különleges helyzetű, a lehető legtöbb megnyitással rendelkező szobákat hozzunk létre.
Ennek érdekében a csatlakozó telekhatárok mentén mutatkozó megnyílásokat felhasználva a tervezett épületet üvegfolyosókkal összekötött önálló tornyok együtteseként fogalmaztuk meg, ami egyrészt egy egyedi megjelenést, másrészt a lehető legtöbb homlokzat felületet eredményezett. Ennek megfelelően az egyes tornyok építészetileg, belsőépítészetileg is különböző karaktert kaptak. Az utca oldalon kialakuló, a csatlakozó épületekhez igazodó két torony pedig határozott és egyértelmű bejáratot jelölt ki. Az összesen 40 egyedi szobához a földszinten egybefüggő térként csatlakozik a lobby, kávézó és a kis reggeliző tér. A legfelső szinten az egyedi kilátást is kihasználva helyeztük el a fitnesz és medence teret.
Az építészeti megjelenést a változatosan elhelyezett, de egyszerű, egyedi mintás, mozgatható árnyékoló elemekre bíztuk. A megbízást végül nem a mi irodánk nyerte el.