LAKE11

A Lake11 az Atenor csoportnak a Hosszúréti Patak tóvá bővülő szakasza mentén, 2023-26 között megvalósuló lakó beruházása. A tervezett beépítés folytatása a korábban megvalósult, de abba maradt Tóváros beruházásnak. A telepítés karakterét az irodánk által készített és az önkormányzattal is egyeztetett beépítési terv határozta meg. Az egyes épületek tervezésével Atenor négy különböző építészirodát bízott meg.  Mi az I., a II., és a IX.-XIV. tömbök tervezésével foglalkoztunk. Az engedélyezési és kiviteli tervek is elkészültek. Terveink jogerős engedéllyel rendelkeznek. Az építés már megkezdődött, de az általunk tervezett tömbök kivitelezése csak egy későbbi ütembe szerepel.

A beépítési terv elkészítésénél fontos szempont volt, hogy a terep adottságainak optimális felhasználása mellett a tó felé lefutó lejtőn, a gerinctől a vízpartig a beépítés magassága és intenzitása is csökkenjen. Fontos cél volt, hogy a völgy látványa és a vízpart lehetőleg minden lakó számára egyformán biztosított legyen. A patakparton villa léptékű épületeket terveztünk, ahol a mögöttes lakó-pihenő besorolású Kánai út jól szervezi közösségi és pihenő funkciókat. A kerülettel folytatott egyeztetések során a beépítés mértéke csökkent és Atenor a patak és környezetének rendezésére is megállapodást kötött, ami nagymértékben erősítette az építészeti szándék megvalósíthatóságát és megteremtette a magunk elé kitűzött építészeti színvonal elérhetőségének lehetőségét.

Az alaprajzok az elvárt lakásmixnek és lakáselrendezéseknek megfelelőek alakultak. A nagyméretű, jól szervezett, nagy teraszokkal ellátott lakások tervezésével építészként is tudtunk azonosulni. Az épületek megjelenése és homlokzata a nívós és tartós anyaghasználat mellet egy meleg, természetközeli szín és formavilágot kívánt létrehozni. (vízpart, nádas, természet stb.)